Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Το μικρό μας αγοράκι έχει "κλέψει" όλο μας το χρόνο και ξέρετε κάτι? Πολύ το χαίρομαι! Είναι πραγματικά υπέροχο!
Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Αλλαγές προς το καλύτερο για εμάς αλλά και για εκείνον. Αλλαγές που άρχισαν πολύ νωρίς...

Πριν ακόμα γεννηθεί ο μικρός κικοπάκος επίσης γνωστός και ως Ντιέγο Μπεμπουλιάνι, είχαμε αρχίσει να αλλάζουμε πράγματα στη ζωή μας εγώ και η κα Κικοπίνα.
Αρχικά 5 χρόνια πριν τη γέννησή του κόψαμε το κάπνισμα μαχαίρι και οι δυο μας. Πρωτίστως για την δική μας υγεία αλλά επιπλέον επειδή είχαμε σκοπό κάποια στιγμή να κάνουμε ένα παιδί.
Το καλοκαίρι του 2009 πριν πιάσουμε το μικρό (όπως λέμε πιάσαμε το Μάη) πέρασα ένα σεμινάριο για τεχνικούς ασφαλείας στο οποίο ένας καθηγητής χημικός μηχανικός μας άνοιξε τα μάτια σχετικά με τα απορρυπαντικά και όλα τα χημικά που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας. Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι την επόμενη μέρα όλοι στην "τάξη" είχαμε πετάξει τα πάντα από τα σπίτια μας! Ναι, τόσο καλά.
Αποτέλεσμα λοιπόν του σεμιναρίου ήταν να χρησιμοποιούμε πλέον μόνο οικολογικά προϊόντα για τα πάντα μέσα στο σπίτι. Απορρυπαντικά και μαλακτικά, υγρά πλυντηρίων και πιάτων, οικολογικά, σαπούνια τελείως φυσικά καθώς και υγρό πράσινο σαπούνι για πλύσιμο των χεριών (δικής μας παρασκευής), υγρά για πατώματα με αιθέρια έλαια και σαπούνι, οικολογικά απολυμαντικά και άλλα με βάση το ξύδι, καθαριστικά για πλακάκια, νιπτήρες, νεροχύτες, τουαλέτες και μπάνια με σόδα ξύδι και αιθέρια, ξεβουλωτικά με σόδα και ξύδι, υγρό για τζάμια με νερό και ξύδι, αποσμητικά με αιθέρια και μπαχαρικοβότανα, αποσμητικά σώματος από κρύσταλλο αλουμινίου (κορυφαίο!), ακόμα και απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων δικής μας παρασκευής με σόδα πλυσίματος, υγρό σαπούνι Μασσαλίας, βόρακα κλπ κλπ! Όλα έχουν μπει στην καθημερινότητά μας και δεν τ' αλλάζουμε πια με τίποτα! Μακάρι να είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο να κάνουμε κι άλλα.

Επίσης σταματήσαμε τα φρού φρού και τα αρώματα! Κολώνιες, άφτερ σέιβ και τα ρέστα γιοκ! Προκαλούν τρομερές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα των μωρών το ίδιο σε βαρύτητα με το κάπνισμα (ακόμα και τα ρούχα που μυρίζουν καπνό είναι τρομερά βλαπτικά), όπως μας ενημέρωσε κορυφαίος παιδοΩ.Ρ.Λ.!

Τέλος εδώ και 1 μήνα περίπου προσπαθούμε να αλλάξουμε την διατροφή μας τόσο για εμάς τους ίδιους αλλά και για να δώσουμε το παράδειγμα στο μικρό κικοπάκο! Σε πρώτη φάση κόψαμε εντελώς το ζωικό γάλα και ελαχιστοποιήσαμε τις υπόλοιπες ζωικές τροφές. Αυξήσαμε σε μεγάλο βαθμό τα φρέσκα και τα αχνιστά λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς. Κόψαμε το αλκοόλ. Δηλαδή εγώ το έκοψα γιατί η κα Κικοπίνα έχει να πιει εδώ και 21 μήνες από τότε που έμεινε έγκυος. Καλά, το είχα ελαττώσει τελευταία με την έλευση του μικρού αλλά τώρα κι αυτό μαχαίρι. Κόψαμε όλα τα ραφιναρισμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα και οτιδήποτε με λευκασμένα άλευρα, λευκά δημητριακά και καλογυαλισμένα με παραφίνη και ταλκ ρύζια! Κόψαμε τον καφέ και όσον αφορά εμένα που έπινα μέχρι πρότινος δύο την ημέρα, χωρίς κανένα κόπο σας λέω! Επίσης αλάτι τέλος! Σχεδόν καθόλου αλάτι στα φαγητά μας!
Η μεγάλη μάχη όμως ήταν τα γλυκά και τη ζάχαρη με την οποία μεγάλωσα και ανδρώθηκα!!
Δεν πέρναγε μέρα χωρίς να φάω μεγάλες ποσότητες ζαχαρούχων τροφών, ξέρετε, τα κοινώς ονομαζόμενα... γλυκά! Ελάχιστη ζάχαρη βάζω πια στον οργανισμό μου η οποία προέρχεται κυρίως από φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα! Εδώ ομολογώ πως τα βρήκα σκούρα, αλλά η συνειδητοποίηση για το πόσο κακό μου προξενούν τα άτιμα τα γλυκά με γέμισε με αποφασιστικότητα! Ναι! Πάνε τα γλυκάκια! Τέλος!
Ήδη, έχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό αφομοιώσει τις σημαντικότατες αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες και μας φαίνεται αφύσικο έως αηδιαστικό να γευτούμε κρέας π.χ!!!
Πάντως η αλλαγή στη διατροφή και ο προσανατολισμός σε υγιεινές τροφές είναι το πιο σπουδαίο γεγονός μετά τη γέννηση του μικρού μας. Τόσο για εμάς αλλά ακόμα περισσότερο για εκείνον.
Εγώ μια φορά χορταίνω, δεν πεινάω, απολαμβάνω το φαγητό, οι αίσθηση της γεύσης μου έχει διευρυνθεί ήδη πολύ ΚΑΙ έχω χάσει και 6 κιλάκια! Αβασάνιστα!!!!

Τρέμετε πλάζζζ, σας έρχομαι το καλοκαιράκι!!!!
Άντε να ξαναχωρέσω στα παλιά μου και αφόρετα παντελονάκια!!!



Photobucket



Μέσα σ' όλα ξέχασα ακόμα ένα σημαντικό όφελος όλων αυτών των αλλαγών....Μεγαααάλη οικονομία!

Τα ξαναλέμε λοιπόν, πάω να συνεχίσω τη προσπάθεια!
Φιλιά σε όλους!






UPDATE

Τα χαμένα κιλάκια έγιναν 7!!!!


Οι διατροφικές μας αλλαγές θα γίνουν καλύτερα κατανοητές προσεχώς στο Γαργαντούα!www.gargantoua.blogspot.com

22 σχόλια:

athinovio είπε...

Αυτό με τα απορρυπαντικά μπορείς να το αναπτύξεις λιγάκι? καμμία συνταγούλα? Κανένα κόλπο? Κανένα λινκ?

eirini katsa είπε...

Μα τί είσαι εσύ???
Ομολογώ...μας έβαλες τα γυαλιά!!!!
Μπράβο kikop!!!
Συνέχισε έτσι!!!
Ποιότητα στη ζωή...θέλουμε κ υγεία!!!!
Φιλιάαα πολλάαα!!!
:))

Roadartist είπε...

Δηλαδή ούτε λιγο κρασάκι;;;;;;;;;;

.............

................

......................

Αυτό με τα απορρυπτικά και τα προιόντα για το σπίτι, θέλει περισσότερη ενημέρωση και links!!! Πιάσε την δουλειά, γράψε info:)

mahler76 είπε...

ε όχι να κόψω και το κρέας!!! σοκαρίστηκα με τρεμάμενα χέρια σου αφήνω σχόλιο.

korinoskilo είπε...

αυτες και αν ειναι αλλαγες!!!!
καλα κουραγια...καλες προσπαθειες!!!

kostaslogh είπε...

σοκαριστικά μεν αποδεκτά δε!!
μόνο μία διευκρίνησις:κομμένο το ζωικό γάλα και για τον μικρό;
Αν αρχίσεις να τα ανεβάζεις αυτά στον Γαργαντούα αγαπητέ συνάδελφε νομίζω ότι σύντομα το κοντέρ θα τερματίσει και πάμε για άλλο!!!
Με τις υγείες σας ολοψυχα!!

kikop80 είπε...

@ athinovio
Κοίτα να δεις, αρχικά, πράσινο σαπούνι σε υγρό (το φτιάχνεις τρίβεις σε σκόνη το πράσινο πλάκα ή παίρνεις έτοιμο αρκάδι σε σκόνη) για τα πιάτα (είναι σούπερ δε μένει λίγδα για λίγδα)! Αν θές βάζεις και αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου όχι μόνο για άρωμα, αλλά και για τις ιδιότητες του (αντιμικροβιακό αντιμυκητιακό βακτηριοκτόνο κλπ κλπ).
Μπορείς να πλένεις και τα χερια με αυτό. Επίσης το χρησιμοποιείς και για σφουγκάρισμα! Σκόνη μαγειρικής σόδας με ξύδι για πλακάκια, νιπτήρες είδη υγιεινής αλλά και για ξεβούλωμα σιφωνιών! Για τζάμια και επιφάνειες απλό νερό με λίγο ξύδι και αν θες και σαπούνι υγρό μαζί με αιθέριο!
Αυτά καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του σπιτιού, εκτός από πλύσιμο ρούχων! Αλλά κι εκεί σαπούνι πράσινο είναι παντοδύναμο!
Εκτός πλυντηρίου ρούχων γιατί δημιουργεί πουρί στον κάδο!
Στο πληντήριο πιάτων δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Συνταγές για διάφορα βρήκα μετά από ψάξιμο παντού στο ίντερνετ!
Αλλά τα πιο απλά είναι αυτά!

Για ειδικότερα λινκς προσεχώς όποτε έχω χρόνο μωρέ!!!
:-))

kikop80 είπε...

@ eirini katsa
Τελικά, όλα μια συνήθεια είναι!
Αλλά μερικές φορές σκέφτομαι πως είναι κρίμα να μην γνώριζα κάποια πράγματα λίγο πιο πριν!
Δεν πειράζει όμως, από 'δω και πέρα!
:-)))

kikop80 είπε...

@ Roadartist
Τελικά, ούτε!
Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού μπορείς να τα πάρεις από τα σταφύλια χωρίς τα αρνητικά του!
Πλέον κρασί αυθεντικό δεν μπορείς να βρείς πουθενά. Εκτός αν έχεις αμπέλια και το φτιάχνεις ο ίδιος.
Όλα είναι στο μυαλό. Πραγματικά δεν το χρειάζεσαι για κέφι και παρέα και καλοπέραση! Όπως όταν έκοψα το τσιγάρο έτσι και τώρα δε μου κάνει αίσθηση να πιώ!
Πάνε και οι μπυροδοκιμές και όλα!!!
:-D

Μερικά απλά έγραψα και παραπάνω στο athinovio αλλά για περισσότερα προσεχώς γιατί έχω να βάλω μπουγάδα!!! XAXA!!!
:-D

Θα βρώ χρόνο για μεγαλύτερη ανάλυση, προσεχώς, φαντάζομαι...
:-))

kikop80 είπε...

@ mahler76
Εμένα θα ακούσεις!
Η χορτοφαγία θα σου φτιάξει και σέξι στιλ όταν μασάς τις πρασινάδες σου, σαν την αγελάδα ένα πράμα! Άπαιχτο!
:-DDDDD
Και μετά θα μπορείς να χαρίζεις ένα φανταχτερό χαμόγελο με τα κολληγένα πράσινα κομματάκια στα δόντια...
:-DDDD
Θες κι άλλα???

kikop80 είπε...

@ korinoskilo
Σ' ευχαριστώ σ' ευχαριστώ!!!
Προσπαθώ για το καλύτερο, όσο μπορώ και όσο προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω κι άλλα!!!
:-)

kikop80 είπε...

@ kostaslogh
Το μόνο που δίνουμε τώρα στο μικρό είναι μια κρεμούλα βιολογική είτε με κεχρί ολικής, ή ρύζι ολικής, ή ζέα ολικής, με γάλα μέσα! Δυστυχώς στην αρχή του δώσαμε λίγο συμπλήρωμα γιατί ακόμα δεν ξέραμε (οι..... να μην πω καμιά κουβέντα)! Το έχουμε χιλιομετανιώσει!!! Ευτυχώς όμως ο κύριος από μόνος του το απόρριψε αφού της μάνας είναι πιο γλυκό!
Ακόμα θηλάζει και θα θηλάσει όσο ακόμα θέλει!!!
Ήταν κοινή η απόφασή μας με την κα Κικοπίνα να μην επιστρέψει στη δουλειά για να μεγαλώσει το μικρό!
Στρίμωγμα οικονομικό αλλά δεν το συζητώ, το κέρδος για τον πιτσιρίκο είναι τεράστιο!

Λες να έχουν πέραση τέτοιες υγιεινές συνταγές στου Γαργαντούα???

Καλό βράδυ Κώτσο!!!
:-)))

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Μια χαρά σας βρήσκω! Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη!:-)))))))))))
Έχω δοκιμάσει το αρκάδι, αλλά δεν είναι τόσο καλό όσο αυτό που έχουμε εμείς εδώ κάτω. Για δες εδώ:http://www.abea.gr/soap.html
Όπου το βρείς πάρε να το δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς. Έχει καλύτερα αποτελέσματα, με μικρότερες δόσεις, δεν πιάνει πουρί ο κάδος και είναι πιό φθηνό.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Το ξέχασα: Αντί για αιθέρεια έλαια, εγώ χρησιμοποιώ τα ίδια τα φυτά. Τα κόβω, τα αποξυραίνω και κατόπιν τα βράζω. Όταν χλιαρύνουν λίγο, ρίχνω τα σαπούνι μέσα και είναι μιά χαρά. Και πάντα πιό φθηνά. Όταν λέω φυτά: Δάφνη, χαμομήλι, φλούδες πορτοκαλιών-λεμονιών, φύλλα ελιάς, λεβάντα , βασιλικός κλπ. Άσε που με το λάδι, που ξεπερίσεψε πρόπερσι έφτιαξα δικό μου σαπούνι! Είχα σκοπό να φτιάξω και άλλο, μιας και ήταν πολύ καλό, μα δεν ... έσωσα!

kikop80 είπε...

@ ΠΑ.ΝΙΚΟΣ
Υπερπολίτιμες οι συμβουλές σου ΠΑ.ΝΙΚΕ!!!
Ήδη έστειλα μήνυμα λόγω του προχωρημένου της ώρας για να μου πουν μπας και τα φέρνουν και εδώ!
Αλλά αυτό με τα αποξηραμένα είναι πολύ καλή σκέψη! Θα τα βράζω λοιπόν και το νερό τους θα το ρίχνω στη σκόνη για να φτιάξω υγρό σαπούνι!
Σ' ευχαριστούμε και οι τρείς!!!
:-)))

roadartist είπε...

..μα ρε παιδιά... λίγο κρασάκι ευφραίνει την καρδούλα... Θα έρθω να σας επισκεφτώ και θα σας φέρω ένα μπουκαλάκι να θυμηθείτε τα παλιά χαχαχαχααχ :) Ειδικά τώρα με την κρίση, εμένα με κόβω να γίνομαι αλκόλικ.. Φιλάκια κικοπ, περιμένω αναλυτικό ποστ όποτε εχεις χρόνο για κάθε μια αλλαγή.. μήπως και σε κάποια σε ακολουθήσουμε ΦΙΛΙΑ :)

Skouliki είπε...

εγω θα σε διαβζω να μαθαινω !!!
και μολις κανω κορη αν κανω κορη θα σου φαω ολη την προικα αχαχχαχα

Skouliki είπε...

οταν μεινω εγγυος εννοω ..οχι τωρα !
σου δινω χρονο προετοιμασιας

leonidas είπε...

Εύγε βρε! Αυτά είναι!

Υπεύθυνες Αποφάσεις και Δράσεις...

Άστρια είπε...

!!!!!!!!!!!!!!
όλα τα θαυμαστικά για σας!
γιατί αλήθεια αυτό ένοιωσα, θαυμασμό! Μπράβο σας!

Κίκοπ θα σε παρακαλούσα να κάνεις μία ανάρτηση με όλα όσα λες με περισσότερες αναφορες και links, για τα απορρυπαντικά και τη διατροφή, πράγματι πολύ ενδιαφέροντα..
Ευτυχώς δεν καπνίζω, όμως βέβαια δύσκολα ν' αποχωριστεί κανείς ένα γλυκάκι, ένα κρασάκι πού και πού και το άρωμά που φοράει:)

Σε φιλώ, φιλάκια και στο κικοπάκι σας:)

PiciFriki είπε...

"μικρός κικοπάκος"!!!! χαχαχαχα!!!
Πάντως, καλά κάνετε και το χετε πάρει σοβαρά..

Unknown είπε...

Καλησπερα!

fotovoltaika ylika