Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΖΥΓΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Photobucket


Πραγματικά δεν αντέχω να παρακολουθώ αυτή τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας!
Το απλό και αυτονόητο έχει καταντήσει περιθωριακό και απορριπτέο!
Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να "αποδείξεις" πως 1+1=2 σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου που θα μπορούσαν να πέσουν ομαδικά από γκρεμό μόνο με μια απλή σύσταση των δελτίων των 8!

Ζούμε μέσα σε ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο είχε έχει και θα έχει τρομακτική δύναμη!
Ένα σύστημα που με σε μία ώρα θα μπορούσε με τις δυνάμεις που έχει να εξαγοράσει τόσες συνειδήσεις όσες θα άλλαζες εσύ με συζήτηση και αντίλογο σε 3.000 χρόνια "δημοκρατίας"!
Το να προσπαθείς να αλλάξεις τα πράγματα συμμετέχοντας στις διαδικασίες που άλλοι έχουν αποφασίσει πως είναι οι σωστές και οι ιδανικές για τη Δημοκρατία το μόνο που καταφέρνεις είναι να διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση και το μόνο που αλλάζει κάθε τακτή περίοδο είναι το χρωματικό υπόβαθρο των κυβερνώντων!
Μήπως είναι η ώρα να πάψουμε να υπακούουμε σε ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς και να σταματήσουμε να νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας την οποιαδήποτε "δημοκρατικά" εκλεγμένη παρέα επίδοξων αφεντάδων?
Επιχειρούν να μας ρίξουν στο φιλότιμο υπενθυμίζοντάς μας πως η συμμετοχή μας στα "κοινά" δεν είναι δικαίωμα μόνο αλλά και ύψιστη υποχρέωση προς.....τη Δημοκρατία!
Πάλι αυτή η Δημοκρατία στη μέση!
Άραγε σε ποια Δημοκρατία έχουμε υποχρέωση? Σε αυτή που βιώνουμε σήμερα όλοι? Σε εκείνη των αρχαίων χρόνων που αναπολούν πολλοί? Στη Νέα Δημοκρατία? Στη Δημοκρατία του Ισχυρότερου?
Σε ποια?
Αν νομίζει κανείς πως μέσω των εκλογικών διαδικασιών θα καταφέρουμε να εγκαθιδρύσουμε την πολυπόθητη "δημοκρατία" όπως θα έπρεπε να είναι απλά πλανάται πλάνη οικτρά!
Όσοι επιμένουν για το καθήκον μας στη συμμετοχή στα κοινά και την ψήφο, το μοναδικό και παντοδύναμο όπλο που έχουμε στα χέρια μας χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες μεταξύ των οποίων,
  • εκείνοι που έχουν συμφέρον να μη χάσουν τα κεκτημένα τους, πρωθυπουργοί, υπουργοί, σύμβουλοι, Γ.Γ, μεγαλοκαρχαρίες (ΚΑΡΧΑΣ ΑΕ), ΜΜΕ, κατασκευαστικές, πρόεδροι ομάδων, μεγαλοβιομήχανοι, παραγγελιολήπτες, προμηθευτές, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, τραγουδιστάδες και γενικότερα όσοι έχουν πάρε δώσε με το δημόσιο τομέα και τους "αναθέτουν" λογής λογής δουλίτσες! Με λίγα λόγια η ελίτ της κοινωνίας μας, οι καθώς πρέπει!
  • εκείνοι που προσδοκούν να βολευτούν με έναν διορισμό, με μια εξαγγελία, με μια πρόσληψη, με το κουκούλωμα της υπόθεσής τους, με το θάψιμο εκείνου του πρόστιμου, με το σβήσιμο εκείνης της κλήσης που φυσικά δεν ξύπνησαν μια μέρα και σκέφτηκαν να απαιτήσουν από την εξουσία να τους βολέψει ,αλλά έγιναν και εκείνοι πιόνια του παιχνιδιού τα νήματα του οποίου κινούν οι εκάστοτε κυβερνώντες!
  • εκείνοι που έχουν άγνοια και πιστεύουν σε κόμματα, πρόσωπα και πως μόνο οι άξιοι εκπρόσωποί μας μπορούν να μας βγάλουν από την στενωπό κι ας πληρώσουν το πολιτικό κόστος! Εδώ ανήκουν όσοι έχουν κορώνα στο κεφάλι τους το δόγμα "πίστευε και μη ερεύνα", εξ ου και η πίστη τους σε θρησκείες, ιδεολογίες ήρωες, ημίθεους κλπ κλπ, όπως και τα μέλη του κλαμπ "Υπάρχει ο Άη Βασίλης!"
Η σημαντικότερη κατηγορία αποτελείται από εκείνους που φοβούνται!
Φοβούνται τι θα γίνει μετά? Διαφορετικά, "μετά τι"?
Φοβούνται! Τι θα επακολουθήσει, αν δεν πάω να ψηφίσω?
Τι θα συμβεί, ή μάλλον τι κακό θα μας συμβεί έπειτα?
Κατάλοιπα μιας ανήθικης προπαγάνδας αιώνων από την εκάστοτε εξουσία που πασχίζει να διατηρήσει τα προνόμιά της (βασιλείς, μονάρχες, αυτοκράτορες, αυτοκράτορες θεούς, τοπικούς άρχοντες, τσιφλικάδες, καισαρόπαπες, πατριάρχες, σουλτάνους, ξένους αυθέντες, ευεργέτιδες δυνάμεις κλπ κλπ) που στη σύγχρονη ιστορία μας εκφράζεται με το "εγώ ή τα τανκς" ή καλύτερα με το χθεσινό εκβιασμό του -κατά μερικούς- πρωθυπουργού!

Το "μετά", λοιπόν, κανείς δεν το ξέρει, ούτε έχω απάντηση γι' αυτό.
Σίγουρα όμως θα είναι ένα "μετά" το οποίο έχεις επιλέξει, στο οποίο θα παίζεις μεγαλύτερο ρόλο από αυτό που θέλουν σήμερα να έχεις.
Το "μετά" δεν το γνωρίζουμε με τη βεβαιότητα που γνωρίζουμε τι θα συμβεί αν συνεχιστεί ή παρούσα κατάσταση που επιφυλάσσει ένα μέλλον καθόλου ευοίωνο!
Τα σενάρια είναι πολλά και οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη ακόμα περισσότερες.
Πιθανότατα το σύστημα θα βρει τρόπο να ελιχθεί και να μας ξαναρίξει στο καναβάτσο, αλλά σίγουρα θα έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα!
Πολλοί υποστηρίζουν πως η μεγάλη αποχή θα αποτελέσει τη δικαιολογία για τη δημιουργία μιας "πανεθνικής" συγκυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης "γενικής αποδοχής" που ήδη έχει προαποφασιστεί και ή οποία θα αναλάβει να μας βγάλει από την κρίση, δηλαδή να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνώντων για υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου!
Σίγουρα πάντως η αποχή δεν είναι στα σχέδιά τους. Αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδιά τους.

Η αποχή είναι μια σημαντική πολιτική πράξη και σίγουρα αντιμετωπίζει τους πολέμιούς της. Δυστυχώς όμως τα επιχειρήματά τους μέχρι τώρα εξαντλούνται σε κατηγορίες και απειλές που δεν ενισχύουν το δίκιο τους
Η πολιτική δεν περιορίζεται μόνο σε ότι περικλείει το "δημοκρατικό" σύστημα με τους δεξιούς,  κεντρώους και αριστερούς, ή τους μπλε, κόκκινους και πράσινους....κόκκους.

Όσοι θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνουν δημοκρατικότερα, να έχει ο πολίτης περισσότερα δικαιώματα και μεγαλύτερες υποχρεώσεις, ουσιαστική ανάμιξη στα κοινά και στις αποφάσεις, όσοι θέλετε να διορθωθούν όσο μπορούν όλα τα κακώς κείμενα, αναρωτηθείτε μια στιγμή με ποιο τρόπο έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να το επιτύχετε.
Αν σας ικανοποιεί η σημερινή κατάσταση, αν έχετε ικανή πρόσβαση στα κοινά και η φωνή σας ακούγεται.
Ζυγίστε τα πράγματα και δείτε ποια επιλογή γέρνει στην πλάστιγγα, η συμμετοχή ή η αποχή?
Τουλάχιστον σκεφτείτε καλά τι θα κάνετε και πράξτε το καλύτερο δυνατόν!
Κρίνετε και πράξτε κατά βούληση!


Μην ξεχνάτε κάτι όμως.
Δεν είναι μόνο το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα.
Και η εξουσία δεν έχει χρώμα!

31 σχόλια:

ποντίκι είπε...

Παρατρίχα θα το διαβαζα όλο....


Τόσα πολλά πράγματα που έχουμε να πουμε αλλά ποιος μας ακούει!!!

Αλήθεια 1+1 κάνουν 2?

Γιωργος είπε...

Καλησπέρα και από εμένα

Roadartist είπε...

Πρέπει όλοι να αλλάξουμε. Να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες, να μη μας παρασύρει το ρεύμα.. Να μην υποκύψουμε στην Βλακεία αυτής της εξουσίας..

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
δεκτη αποψη κ επιχειρηματολογείς..

εγω διαφωνω βεβαια ειμαι υπερ της ψηφου κ μαλιστα σε μικρα κομματα γιατι με λευκο/ακυρο/αποψη στηριζουμε την εκαστοτε κυβερνηση....

καλα να περνας φιλε

αντωνης είπε...

Δεν μπορω να αντιπαρατεθω παλι γι' αυτο το θεμα με σενα, γιατι καθε φορα γινονται παραλληλοι μονολογοι.
Αλλά θα χαιρομουν αν σε καποιες εκλογες εγραφες οτι θα πας να ψηφισεις, γιατι εισαι ανθρωπος με αποψη.

Καλη σου μερα kikop!
:)

beth είπε...

kai h ekmetaleysh episis de gnwrizei xrwma. ομως οπως συνορα δεν εχει το συστημα ετσι και εμεις πρεπει να αντιδρασουμε οσο πιο μαζικα. τι να πω εγω αυτο βλεπω σαν μονη λυση. τις καλημερεες μου :)

KitsosMitsos είπε...

Είσαι σίγουρος ότι θέλουμε διάλογο; Έχω την αίσθηση ότι αρκετοί από εμάς αρκούμαστε στην μασημένη τροφή. Όσο πιο εύκολα καταπίνεται, τόσο πιο καλά! Τι άλλο να πει κανείς...
Όσο για τη λύση; Ενεργοί πολίτες. Από το πιο απλό πράγμα (να καθαρίσουμε τη γειτονιά, να οργανωθούμε, να προτείνουμε και να δράσουμε κτλ) μέχρι το πιο σύνθετο (στήριξη ακομμάτιστων πολιτικών επιλογών κτλ).
Καλημέρα

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Κικοπακο!
Δεν θα συμφωνησω μαζι σου, Θα συμφωνουσα απολυτα αν η αποχη προσμετρουνταν στις εκλογες σαν ψηφος κι ετσι απο-νομιμοποιουσε τη δημιουργια αυτονομης κυβερνησης η την εκλογη τελος παντων οποιουδηποτε κομματος. Δυστυχως, το εκλογικο μας συστημα απλα εξαφανιζει την αποχη και δεν μετρα τα αποτελεσματα βασει συνολου του πληθυσμου που ειναι ικανο να ψηφισει αλλα μονο βασει του συνολου αυτων που ψηφισαν. Ετσι, με την αποχη ανοιγουμε διαπλατες τις πορτες στα κομματοσκυλα να περασουν αυτο που θελουν, αλλα και να διαλαλουν περι υψηλων ποσοστων και λαϊκης εντολης και νομιμοποιησης και λοιπες μπουρδες, αφου ειναι πλασματικα τα νουμερα. Μεχρι λοιπον να βρεθει ενας τροπος η αποχη μου να πιανει τοπο, εγω θα ψηφιζω, απλα και μονο για να μη συμβαλλω στην ικανοποιηση τους. Το π@%$#*α δεν το γλιτωνω, ε οχι να τους λεω κι ευχαριστω απο πανω!

kikop80 είπε...

@ ποντίκι
Γειά σου ποντίκι!

-επιχειρηματίας: Πόσο κάνει 1+1?
-Μηχανικός: 1+1=2 φυσικά!
-Δικηγόρος: 1+1=2 αν ο νόμος δεν ορίζει τίποτα διαφορετικό!
-Λογιστής: 1+1 κάνει όσο θές εσύ αφεντικό!!!
:-D
Καλημέρα!

kikop80 είπε...

@ Γιωργος
Καλημέρα Γιώργο και καλή αρχή!

kikop80 είπε...

@ Roadartist
Φυσικά και δεν πρέπει να υποκύψουμε με τίποτα! Και οι συζυτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλουν! Ακονίζουν το μυαλό και δεν το αφήνουν να σκουριασει!
Δεν πρέπει ποτέ να σκουριάσει!
:-)

kikop80 είπε...

@ Laplace
Καλημέρα ρομποτάκο!
Σίγουρα όλοι το καλύτερο θέλουμε αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο δράσης!
Αλλά πάντα η συζήτηση προχωράει τη σκέψη παραπέρα!
Απλα δε νομίζω πως μέσω των εκλογών θα μπορέσουμε ποτέ να αλλάξουμε κάτι!
Θα δείξει πάντως και μακάρι να να γίνει κάτι και σύντομα!
:-)

kikop80 είπε...

@ αντωνης
Καλημέρα Αντώνη!
Αλήθεια, είναι, θα φτιάξουμε πάλι σεντόνια κατεβατά!!
:-D
Πρέπει πάντως κάποια στιγμή όσοι δε συμφωνούμε με την κατάσταση να οργανωθούμε και να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό τρόπο δράσης.
Για την ώρα και με τα δεδομένα που έχουμε δεν μπορώ να ψηφίσω.
:-)

kikop80 είπε...

@ beth
Συμφωνώ Μπεθάκι, όσο πιο μαζικά γίνεται!
Αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο αντίδρασης!
Προσωπικά δεν πιστεύω πως κανένα κόμμα ακόμα και τα μικρότερα μπορούν να διαχειριστούν την εξουσία προς όφελος του λαού. Και το χειρότερο, δεν δείχνουν καμία πρόθεση κιόλας!
Ο συντονισμός είναι κάτι που πάντοτε ήταν ανοιχτή πληγή στα λαϊκό κίνημα..
Καλημερούδια!
:-)

kikop80 είπε...

@ KitsosMitsos
Συμφωνώ Κιτσομήτσο! Αλλυλεγγύη μεταξύ των πολιτών και δράση καθημερινή! Όπως έχω πεί και παλιότερα ακόμα και μικρότερο δικό μας παράδειγμα μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους!
Απλά το ερώτημα είναι κατά πόσον αρκεί κάποιος υποψήφιος αγνός και άμεμπτος. Πιστεύω πως με το παρόν σύστημα που η εξουσία χαρίζεται σε λίγους ακόμα και ο Χριστός (ή ο Βούδας κλπ κλπ) ο ίδιος να έβγαινε θα μεταμορφωνώταν σε διεφθαρμένο πολιτικό σε χρόνο dt!
Όπως έλεγε και η παλιά διαφήμηση του Overlay..."Φταίει το σύστημα"!!!
:-)
Καλημερες!!!

kikop80 είπε...

@ BUTTERFLY
Γειά σου πεταλουδάκι!
Σίγουρα θα μπορούσαν να βγάλουν κυβέρνηση με 1000 ψήφους! Αλλά πόσο ισχυρή θα είναι???
Και σίγουρα επιθυμούν την συμμετοχή σε εκλογές του κόσμου ακόμα και αν ο κόσμος ψήφιζε στο γάμο του καραγκιόζη! Δεν τους ενδιαφέρει, αρκέι να μπεις στο παραβάν!
Να στο πω διαφορετικά όπως θα γινει άλλωστε σε λίγο καιρο!
Αν είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε 10 μόνο κόμματα, ή ακόμα χειρότερα μόνο ένα από τα δύο κόμματα,τι θα έκανες? Θα πήγαινες να ψηφίσεις και πάλι??? Παιζεις με τους δικούς τους όρους δυστυχώς!
:-)
Να μου προσέχεις το μπεμπέ και να μην το ταλαιπωρήσεις στα παραβάν και σε τέτοια!!! XEXE!!
:-D
Πολλά φιλιά!!!

ποντίκι είπε...

Εγώ σαν σχεδιάστρια να σου πω πόσο κάνει 1+1 ?


Τώρα μου ήρθε!!! Κάνει
1 όροφο ισόγειο και
1 όροφο το πάνω.... με εσωτερική σκάλα κάνει " Μια μεζονέτα άρα έχουμε 1+1=1

χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Τα φιλιά μου..

kikop80 είπε...

XAXA!!!
Να και η σχεδιαστική άποψη!!!!
Καλό μεσημέρι!!

kostaslogh είπε...

έχω 8 χρόνια να ψηφίσω ,ούτε έπαθα τίποτα,ούτε το μετάνιωσα! Και μόνο που με αποκάλεσε ο Πἀγκαλος άχρηστο σημαίνει ότι δεν είχα άδικο!
Ναι σε όλα συνάδελφε!

kikop80 είπε...

@ kostaslogh
Μα αν μπορούσαν τα πράγματα να αλλάξουν μέσω εκλογών θα είχαν καταργηθεί προ πολλού!!!
Συνάδελφε Κώστα δεν πολεμάς με τα όπλα που σου δίνει ο αντίπαλος, ούτε στο δικό του πεδίο,είναι βασικός κανόνας!
Θα στείλω το μικρό μαφιόζο να τους ρίξει λίγη μύξα και λίγη από την εκρηκτικά μυρωδάτη του ύλη στις κάλπες για να μάθουν!
:-D

Skouliki είπε...

βασικα εγω εχω κουραστει να ασχολουμαι με την πολιτικη / πολιτικους
εχω πολυ κλαυτερα πραγματα να ασχοληθω

Skouliki είπε...

*καλυτερα

kikop80 είπε...

@ Skouliki
Καλά κάνεις σου λέω σκουλικο-Μάρθα Βούρτση!
:-D

ΥΓ
θα προτιμούσα να έκανες καυτερά!!!
Τσίλι κλπ κλπ!!!!
Γιαμμμμ!!!
:-P

manetarius είπε...

Έξαλλος κι εσύ ε;
Σκατά..

Skouliki είπε...

χχαχχαχα
πειναω!!!!!

kikop80 είπε...

@ manetarius
Έξαλλος δε λες τίποτα καλό μου μανιταράκι!!!
Αλλά και πεινασμένος με τα καυτερά του σκουλικιού!!!
XAXA!!!
:-D

kikop80 είπε...

@ Skouliki
Προσεχώς στο Γαργαντούα, απίθανες κρέμες, βιολογικές καθώς και σουπερ κρέμα με φρούτα και σούπα λαχανικών με απίθανη γεύση! Ή αλλιώς τι μπορέιν να κάνεις με ένα ραβδομπλέντερε!!!

Με την υπογραφη του μικρού κικοπάκου aka Ντιέγο Μπεμπουλιάνι!!!!
:-D

fpboy είπε...

Oι κομματικοί μηχανισμοί είναι παντοδύναμοι φίλε.
Το να γίνουμε πιο ενεργοί στις γειτονιές μας βοηθάει,
αλλά ο πολύς κόσμος είναι βαθια κομματοσκυλά.

ποντίκι είπε...

Ελα έλα απο μένα ... θέλω να σχολιάσεις...
Θα περιμένω...

kikop80 είπε...

@ fpboy
Όσο περνάει από το χέρι μας!
Το να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη είναι χρέος μας!
:-)

Unknown είπε...

Ετσι..αλλα ουτε με το να απεχετε απο τις καλπες ειναι καλυτερο.

fotovoltaika times