Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΠΕΕΕ

Μου είχαν χαρίσει ένα μπλουζάκι που έγραφε επάνω του:  " X is the name of millinos of people", ή μεταφρασμένο: " Χ είναι το όνομα εκατομμυρίων ανθρώπων"!
Εγώ θα το παραλλάξω και θα το μεταφέρω στα ελληνικά δεδομένα λέγοντας:

" Μπεεεε, είναι η φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων"

ή μεταφρασμένο:
"Beeee is the voice of millions of Greeks"

Επειδή ευτυχώς δεν ανήκω στην παραπάνω κατηγορία να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα...

Διακρίνω τις τελευταίες μέρες μια προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη της οικονομικής κρίσης από τους υπαίτιους, τους καταχραστές και τους συνεργούς τους στις πλάτες ενός ολόκληρου έθνους και να μετατραπεί σε εθνική ευθύνη!!!!

Οι παράνομες πράξεις με τις οποίες κλάπηκαν τεράστια ποσά του  δημοσίου, δηλαδή περιουσία των πολιτών αυτής της χώρας, διατελέστηκαν από έναν συγκεκριμένο αριθμό καταχραστών και των συνεργών τους, αριθμός που σε καμία περίπτωση δε φτάνει τα περίπου 11.000.000 των Ελλήνων της χώρας.
Ρωτάω, από που και ως που είναι ευθύνη δική μας και ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πληρώσουμε εμείς τα 11.000.000?

Τη στιγμή που όσο και να στίψεις αυτά τα 11.000.000 δεν θα καταφέρεις να αποσβέσεις παρά ένα μικρό μέρος του χρέους αυτών των απατεώνων.

Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να πείσουν πως ο κόσμος φταίει για την κατάντια αυτή και όχι η πολιτική εξουσία! Αν είναι δυνατόν....

Έχουν φτάσει σε σημείο να μυκτηρίζουν  την Ελληνική νοοτροπία σαν υπαίτια της κατάστασης και να κάνουν συγκρίσεις με τη νοοτροπία των Γερμανών!!!
Θα βάζαμε τα γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική!!!

Άντε να εξηγήσω μια τελευταία φορά αν το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι ή όχι, με απλά λόγια όχι δυσνόητα, μήπως και καταλάβουν μερικοί (αλλά μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν, ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν)....

Παράδειγμα πρώτο...

Πες πως εγώ είμαι το κράτος, έτσι? Και έρχεται ο κάθε επιχειρηματίας και μου προτείνει να κάνουμε κομπίνες και να κερδίσουμε και οι δύο εις βάρος των πολιτών... Ποιος έχει την ευθύνη???
Μήπως εγώ, σαν κράτος και σαν κρατικός λειτουργός??? Εγώ δεν "αφήνω" τον απατεώνα να βάλει χέρι στα λεφτά του κόσμου και μαζί του τρώω κι εγώ??? Θα μπορούσα να τον καταγγείλω κιόλας, αφού είμαι και ο νόμος αλλά και μπορώ να εκτελώ το νόμο...έτσι?

Παράδειγμα δεύτερο....

Είμαι ο κύριος κράτος και ξέρω πως σαν κρατικός οργανισμός μπορώ να δεχτώ μόνο 10 υπαλλήλους. Μόνο τόσους αντέχουν να πληρώνουν οι πολίτες. Αλλά επειδή θέλω να ξαναβγώ στην εξουσία και θέλω να ελέγχω το σώμα των ψηφοφόρων, τάζω και τελικά βάζω στο δημόσιο 100 υπαλλήλους έχοντας τους δεμένους με το κόμμα μου... Ποιος φταίει λοιπόν? Οι υπάλληλοι ή εγώ που τους άνοιξα τις πόρτες και τους έβαλα???

Παράδειγμα τρίτο....

Είμαι ο κύριος κράτος και δεν ελέγχω τους υπαλλήλους μου με αποτέλεσμα να κάνουν παρανομίες, δοσοληψίες και εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο! Ποιος φταίει?? Οι υπάλληλοι που χρηματίζονται και παρανομούν ή εγώ το κράτος που τους ανέχομαι? Ποιος φταίει εκείνοι ή εγώ που τους καλύπτω όταν γίνονται καταγγελίες ή τους ανακαλύπτω από μόνος μου???

Για να μη κουράσω θα σταματήσω τα παραδείγματα εδώ ενώ θα ήταν εύκολο να φέρω κι άλλα για την παιδεία, την υγεία, το στρατό, την αγροτική πολιτική...

Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο αποπροσανατολισμός του κόσμου...

Οι υπαίτιοι και μόνο πρέπει να πληρώσουν!

Αν κύριοι ο γερμανικός λαός είχε τους δικούς μας πολιτικούς ηγέτες, νομίζετε πως δεν θα είχε εκπαιδευτεί στη ρεμούλα, την  κλεψιά το ρουσφέτι, τη φοροδιαφυγή, το μέσον και όλες τις μάστιγες που πηγάζουν από την όποια εξουσία?

Η γερμανική νοοτροπία που τόσο υπεράνω της ελληνικής είναι δεν εμπόδισε το γερμανικό λαό να ακολουθήσει παμψηφεί και με όλες του τις δυνάμεις τη φασιστική ιδεολογία του Χίτλερ και σύσσωμος να συρθεί στο μεγαλύτερο παγκόσμιο έγκλημα έως σήμερα...

Ευτυχώς που δεν έχουμε την γερμανική νοοτροπία λοιπόν κύριοι....



ΥΓ

Για όσους αγνοείτε ή κάνετε πως αγνοείτε, οι Έλληνες αποτελούν τους σκληρότερα εργαζόμενους της Ευρώπης, σε περίπτωση που υποστηρίξετε πως οι φίλοι σας οι Ευρωπαίοι εργάζονται περισσότερο...



Χαιρετίσματα στον Αρτέμη!

10 σχόλια:

αντωνης είπε...

To ποσο εκνευριζομαι οταν πρεπει να γραψω ή να διαβασω τα αυτονοητα, δε λεγεται.

Απο την αλλη βεβαια νιωθω καπως καλα, επειδη βλεπω οτι δεν ειμαστε ολοι μας προβατακια.
Αλλά πρεπει να γινουμε περισσοτεροι φιλε Kikop, ειμαστε λιγοι ακομα.

Προχωραμε!

Και εχει να γινει μεγαλος τζερτζελες, θα κλαψουνε και άλλες μανουλες εκτος απο τις "δικες" μας.

Laplace είπε...

ωραιος φιλε Kikop
χαιρομαι να διαβαζω ΤΙΜΙΟΥΣ ανθρωπους.ανθρωπους που λενε το ασπρο-ασπρο και το μαυρο-μαυρο

πηξαμε στην κωλοτουμπα και στους πρασινους κονδυλοφόρους

συμφωνω με τον Αντωνη..τους περιμενει γερο ξυλο..κ τους πολιτικους κ τους αμετανοητους οπαδους τους

kat. είπε...

εσύ καλά τα λες;
αλλά ειλικρινά θεωρείς πως μπορεί κάτι να αλλάξει σε αυτή τη χώρα;
μπα..
ή μάλλον.. μπεεεεεεε!!!!!!!!

υγ. και από μένα χαιρετίσματα στον αρτέμη!

manetarius είπε...

mpeeeee... (στα αγγλικά.. γιατί πάνω απ' όλα είμαστε ...Ευρωπαίοι)


ουφ....

BUTTERFLY είπε...

Πες τα χρυσοστομε! Ειπαμε, δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνων, αλλα ειναι γελοιο να μας καταλογιζοπυν ολη την ευθυνη! Στην τελικη, πολλα δεν τα ξεραμε ουτε καν τα φανταζομασταν!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))))

Eva F. είπε...

Συμφωνώ μαζί σου kikop
Νάσαι καλά!

hackaday είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω αλλά τα προβατοειδή που φωνάζουν και σκούζουν στις επόμενες εκλογές πάλι θα ψηφίσουνε μια από τα ίδια μπας και καταφέρουνε να κλείσουν κάποιο ρουσφετάκι.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ.

Unknown είπε...

Καλησπερα και απο μενα!

φωτοβολταικα