Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Αντιγράφω από εδώ αυτά που διάβασα: http://www.akribeia-stop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=296:2010-05-26-10-25-42&catid=7:2008-10-23-15-20-25&Itemid=6



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Νέα διαμαρτυρία στην Κατερίνη, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010,
στις 18:30 μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας.
Την Τετάρτη θα είμαστε περισσότεροι!
Αντιδρούμε, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν!
Φίλοι, να είστε όλοι εκεί!
Φίλες και φίλοι, αντιδράστε! Οργανωθείτε! Γιατί, σ’ εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι. Γεμίστε τα καρότσια σας με ότι …τραβάει η ψυχή σας και εγκαταλείψτε τα μέσα στα Super Market!
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός! Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, αφού πήρε οδηγίες από τα κεντρικά της Αθήνας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας αντιδρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων και προτείνουν σε όλους τους πολίτες της χώρας το «Αφήστε το στο Ταμείο», μέχρι να πέσουν οι τιμές. Η δράση ήδη μεταφέρεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως πχ στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στη Βέροια.
«Αντιδρούμε, γιατί δεν περιμένουμε από κανέναν!»
Ας λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα ότι δεν είμαστε φοβισμένοι και θα αντιδρούμε όλο και ποιο έντονα. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας και τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν ΘΥΜΟ. Μεγάλο θυμό!
Όλοι μαζί απευθύνουμε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας το παρακάτω απλό ερώτημα: Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% - 80% ακριβότερα απ’ ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;
Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τη δράση αυτή. Έτσι όμως ταλαιπωρούμαστε –δικαιολογημένα- όλοι σε μια πορεία ή σε μια απεργία.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Η ομάδας στο διαδίκτυο: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, και στο Facebook




Από την ιστιοσελίδα http://www.otoposmou.gr/ αντιγράφω για το γεγονός:

 


Το επόμενο «χτύπημα» σε ώρα αιχμής, ημέρα Σάββατο
27.05.10
Image
Δεκαπέντε λεπτά ήταν αρκετά για να πλημυρίσει άλλο ένα μεγάλο super market γνωστής αλυσίδας στην Κατερίνη από γεμάτα με προϊόντα, εγκαταλελειμμένα καροτσάκια, τα οποία άφηναν οι διαμαρτυρόμενοι πελάτες και έφευγαν, λέγοντας πως δεν μπορούν να τα πληρώσουν επειδή είναι πανάκριβα
Χθες, Τετάρτη 26.05.2010, στις 18:30, για άλλη μια φορά, 30 περίπου μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «χτύπησαν» ένα ακόμη κατάστημα τροφίμων στην Κατερίνη με τη γνωστή πλέον δράση-διαμαρτυρία «Αφήστε το στο ταμείο». Συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κατάστημα και μπήκαν μέσα κανονικά, όπως όλοι οι πελάτες. Γέμισαν τα καροτσάκια τους με τρόφιμα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράλογες αυξήσεις των τιμών, ειδικά στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα «άφησαν στο ταμείο».
Οι υπάλληλοι έκπληκτοι έβλεπαν τους πολίτες να ξεφυτρώνουν, ο ένας μετά τον άλλο, από τους διαδρόμους του καταστήματος. Όμως, μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή τους όταν μέσα σε λίγα λεπτά …φρακάρισε ο χώρος των ταμείων από τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια.
Image 
«Είπαμε να κερδίσετε, όχι όμως έτσι! Το έχετε παρακάνει και η απάντησή μας από δω και μπρός θα είναι ηχηρή. Πριν κλείσουν τα δικά μας σπίτια, θα κλείσουν τα δικά σας μαγαζιά!» είπαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στον διευθυντή του καταστήματος και τον παρακάλεσαν να μεταφέρει το μήνυμα αυτό στους προϊσταμένους του, στα κεντρικά των Αθηνών.
Όλοι με μια φωνή, μικροί, μεγάλοι, πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με το θυμό και την οργή ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, όμως, πάντα με ειρηνικό τρόπο, διαμαρτυρήθηκαν, έσπρωξαν τα γεμάτα καροτσάκια σε μια γωνία και έφυγαν φωνάζοντας «Ρίξτε τις τιμές! Τώρα, πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα!»
Βέβαια ζήτησαν συγνώμη από τους εργαζόμενους για την ταλαιπωρία της επιστροφής των προϊόντων στα ράφια, λέγοντας πως δεν έχουν τίποτα εναντίον τους. «Γιατί να θυμώσω! Έτσι κι αλλιώς εγώ θα δούλευα. Μακάρι να βλέπαμε τους πολίτες να αντιδρούν. Αυτό, όχι δεν θα μας κούραζε αλλά θα μας ανακούφιζε. Μακάρι να πέσουν οι τιμές, γιατί σε λίγο δεν θα μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά», είπε στους διαμαρτυρόμενους πολίτες μια υπάλληλος του καταστήματος ενώ συμμάζευε τα καροτσάκια.
Image 
Στόχος των ενεργών πολιτών από την Κατερίνη είναι, η διαμαρτυρία τους να λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα και να εφαρμοστεί σύντομα σε πολλές πόλεις. Από παρόμοια δράση στη Γερμανία, την οποία εφάρμοσαν μαζικά οι πολίτες, αρχικά αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά κάποια super market, ενώ άμεσα μειώθηκαν και οι τιμές των τροφίμων.
Παρόμοιες δράσεις ετοιμάζονται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίπολη, Κιάτο, Κέρκυρα και Βέροια, ενώ οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης οργανώνουν το επόμενο «χτύπημα» σε ώρα αιχμής, ημέρα Σάββατο και με περισσότερα από 100 μέλη!
Λέτε να δούμε σύντομα κρεμασμένες πινακίδες σε super market με την επιγραφή «προσωρινά κλειστό» ή κάποιες άλλες που θα θυμίζουν στους πολίτες, ότι η δράση αυτή θεωρείται …φορολογικό αδίκημα, διότι το κράτος θα χάνει το …ΦΠΑ από τη μείωση του τζίρου;
Σε αυτή τη χώρα όλα είναι ΔΝΤα!



Αναμφισβήτητα μια διαφορετική διαμαρτυρία που στόχο έχει όπως κάθε παρόμοια αντίδραση των πολιτών στην πτώση των τιμών των προϊόντων κάτω από τα επίπεδα της αισχροκέρδειας. Πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο τελικά! Δεν μπορεί να μας πίνουν το αίμα συνέχεια!


Μάλλον όμως θα καταλήξουμε σε πιο δραστικά αντίμετρα, σαν αυτό της επόμενης ανάρτησης, αφού οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστική ταχύτητα και μας προσπερνούν...

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΜΕ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ...

Μερικά ανέκδοτα που άκουσα τελευταία και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας για να σας φτιάξω λίγο το κέφι και ένα μικρό μουσικό διάλειμμα!
Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε αναμένοντας τις χειρότερες, μια νότα χαμόγελου και ευδιάθεσης είναι απαραίτητη για τη συνέχεια!

Είναι σύντομα:

1) Το θέμα έκθεσης στις πανελλήνιες: Αυτομόρφωσή και δια βίου μάθηση! Θέλουν να μας πουν κάτι???
Για την ακρίβεια το θέμα Γ στη Νεοελληνική γλώσσα στις πανελλήνιες εξετάσεις:
"Σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στη σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου."

2) Η διακυβέρνηση της χώρας με δημόσια διαβούλευση!!!
Από το λαό για το λαό!, φυσικά!


3) Μια κατηγορία ολόκληρη από μόνη της τα νέα ανέκδοτα για το Π.Α.ΜΕ.:

α) Π.Α.ΜΕ. πορεία???
Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξεις όταν ακολουθήσεις τη πορεία του μετώπου!

β) Π.Α.ΜΕ. πακέτο???
Μια εκπομπή για όσους έχασαν το δρόμο τους... Η επανένωση με το αγωνιστικό παρελθόν αναβάλλεται...

γ) Π.Α.ΜΕ. στοίχημα???
Η πορεία θα κατευθυνθεί Σύνταγμα,                            απόδοση: 10,00
Η πορέια θα κάνει κύκλους γύρω από την Ομόνοια,   απόδοση:  2,50
Η πορέια θα πάει για καφεδάκι,                                   απόδοση: 1,05


δ) Το σχετικό σχόλιο του συντρόφου Βασίλη Αυλωνίτη για το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο:


Και η απάντηση....

Οι σύντροφοι Ημισκούμπρια προτείνουν:
Π.Α.ΜΕ. όλοι μαζί σε μια παραλία!



Η συντρόφισσα Άλκηστις αναρωτιέται: 
Π.Α.ΜΕ. Χαβάη?



Ο σύντροφος Μιχάλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:
Σύντροφοι δεν Π.Α.ΜΕ. καλά...



Η συντρόφισσα Πωλίνα εξανίσταται:
Μωρέ, δεν Π.Α.ΜΕ. για τρέλες καλύτερα?



Συγγνώμη σύντροφοι αλλά έβγαλε απίστευτο γέλιο η προχθεσινή σας πορεία!!!!

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Index Bloggum Prohibitorum

Photobucket

Index Bloggum Prohibitorum λοιπόν, δηλαδή ο Κατάλογος των Απαγορευμένων Ιστολογίων που φήμες θέλουν να έχει καταρτιστεί ήδη από την Αγία Καθολική και Ομοούσιο Κυβέρνηση με σκοπό να αποφεύγουν οι πιστοί τα ανόσια και βλάσφημα που αναρτώνται εκεί!
Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος των κυβερνητικών στελεχών που προσβλέπει στην πρόληψη!
Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός αποβλέπει την παραδειγματική τιμωρία όσων μπλόγκερς αντιτίθονται στην μοναδική κυβερνητική αλήθεια, σπιλώνουν και θολώνουν την κυβερνητική πραγματικότητα και εμφανίζουν ενημερωτικές τάσεις προς τις μάζες, διαφορετικές από τις γραμμές των επίσημων και εξουσιοδοτημένων ΜΜΕ!
Για το σκοπό αυτό λέγεται πως θα επιστρατευτούν ιεροεξεταστικά στελέχη που θα διώκουν με ρομφαίες πύρινες τους άπιστους και αιρετικούς ανώνυμους μπλόγκερς!

Παρακάτω μερικές εικόνες πρότυπου σχεδίου δράσης κατά των μπλόγκερς...


Photobucket
Άπιστος μπλόγκερ που τόλμησε να γράψει κριτική για την ελέω Θεού κυβέρνηση!



Photobucket
Αυθόρμητη ομολογία ανώνυμου μπλόγκερ για βλασφημία κατά του Αγίου Κυβερνητικού Εκπροσώπου!




Παρακάτω ακολουθεί βίντεο με ενδεικτική δράση των κυβερνητικών στελεχών κατά των άπιστων μπλόγκερς...



Update

ΥΓ
Ο Index Librorum Prohibitorum ήταν ένας κώδικας-λίστα που εμπεριείχε τα βιβλία που είχαν απαγορευτεί από τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών φιλοσοφικών και όσων άλλων προωθούσαν την σκέψη και ελευθέρωναν τον άνθρωπο από τα δεσμά της πίστης.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΟΥ Π.Α.ΜΕ.?

Π.Α.ΜΕ. Θησείο για καφέ???

Μια ζωή τα ίδια...

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

Κύριοι του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε. οι "Αριστερές" δεν είναι νύφες για να πάει γρουσουζιά...

Για άλλη μια φορά στις δύσκολες στιγμές δείχνετε χαρακτήρα!!!!

ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Τα τραπεζάκια του Θησείου γεμίσανε Ριζοσπάστες...




ΥΓ

Πρόταση...
στην επόμενη πορεία δεν πάτε Γλυφάδα να δείτε και θάλασσα?

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΠΕΕΕ

Μου είχαν χαρίσει ένα μπλουζάκι που έγραφε επάνω του:  " X is the name of millinos of people", ή μεταφρασμένο: " Χ είναι το όνομα εκατομμυρίων ανθρώπων"!
Εγώ θα το παραλλάξω και θα το μεταφέρω στα ελληνικά δεδομένα λέγοντας:

" Μπεεεε, είναι η φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων"

ή μεταφρασμένο:
"Beeee is the voice of millions of Greeks"

Επειδή ευτυχώς δεν ανήκω στην παραπάνω κατηγορία να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα...

Διακρίνω τις τελευταίες μέρες μια προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη της οικονομικής κρίσης από τους υπαίτιους, τους καταχραστές και τους συνεργούς τους στις πλάτες ενός ολόκληρου έθνους και να μετατραπεί σε εθνική ευθύνη!!!!

Οι παράνομες πράξεις με τις οποίες κλάπηκαν τεράστια ποσά του  δημοσίου, δηλαδή περιουσία των πολιτών αυτής της χώρας, διατελέστηκαν από έναν συγκεκριμένο αριθμό καταχραστών και των συνεργών τους, αριθμός που σε καμία περίπτωση δε φτάνει τα περίπου 11.000.000 των Ελλήνων της χώρας.
Ρωτάω, από που και ως που είναι ευθύνη δική μας και ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πληρώσουμε εμείς τα 11.000.000?

Τη στιγμή που όσο και να στίψεις αυτά τα 11.000.000 δεν θα καταφέρεις να αποσβέσεις παρά ένα μικρό μέρος του χρέους αυτών των απατεώνων.

Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να πείσουν πως ο κόσμος φταίει για την κατάντια αυτή και όχι η πολιτική εξουσία! Αν είναι δυνατόν....

Έχουν φτάσει σε σημείο να μυκτηρίζουν  την Ελληνική νοοτροπία σαν υπαίτια της κατάστασης και να κάνουν συγκρίσεις με τη νοοτροπία των Γερμανών!!!
Θα βάζαμε τα γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική!!!

Άντε να εξηγήσω μια τελευταία φορά αν το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι ή όχι, με απλά λόγια όχι δυσνόητα, μήπως και καταλάβουν μερικοί (αλλά μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν, ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν)....

Παράδειγμα πρώτο...

Πες πως εγώ είμαι το κράτος, έτσι? Και έρχεται ο κάθε επιχειρηματίας και μου προτείνει να κάνουμε κομπίνες και να κερδίσουμε και οι δύο εις βάρος των πολιτών... Ποιος έχει την ευθύνη???
Μήπως εγώ, σαν κράτος και σαν κρατικός λειτουργός??? Εγώ δεν "αφήνω" τον απατεώνα να βάλει χέρι στα λεφτά του κόσμου και μαζί του τρώω κι εγώ??? Θα μπορούσα να τον καταγγείλω κιόλας, αφού είμαι και ο νόμος αλλά και μπορώ να εκτελώ το νόμο...έτσι?

Παράδειγμα δεύτερο....

Είμαι ο κύριος κράτος και ξέρω πως σαν κρατικός οργανισμός μπορώ να δεχτώ μόνο 10 υπαλλήλους. Μόνο τόσους αντέχουν να πληρώνουν οι πολίτες. Αλλά επειδή θέλω να ξαναβγώ στην εξουσία και θέλω να ελέγχω το σώμα των ψηφοφόρων, τάζω και τελικά βάζω στο δημόσιο 100 υπαλλήλους έχοντας τους δεμένους με το κόμμα μου... Ποιος φταίει λοιπόν? Οι υπάλληλοι ή εγώ που τους άνοιξα τις πόρτες και τους έβαλα???

Παράδειγμα τρίτο....

Είμαι ο κύριος κράτος και δεν ελέγχω τους υπαλλήλους μου με αποτέλεσμα να κάνουν παρανομίες, δοσοληψίες και εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο! Ποιος φταίει?? Οι υπάλληλοι που χρηματίζονται και παρανομούν ή εγώ το κράτος που τους ανέχομαι? Ποιος φταίει εκείνοι ή εγώ που τους καλύπτω όταν γίνονται καταγγελίες ή τους ανακαλύπτω από μόνος μου???

Για να μη κουράσω θα σταματήσω τα παραδείγματα εδώ ενώ θα ήταν εύκολο να φέρω κι άλλα για την παιδεία, την υγεία, το στρατό, την αγροτική πολιτική...

Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο αποπροσανατολισμός του κόσμου...

Οι υπαίτιοι και μόνο πρέπει να πληρώσουν!

Αν κύριοι ο γερμανικός λαός είχε τους δικούς μας πολιτικούς ηγέτες, νομίζετε πως δεν θα είχε εκπαιδευτεί στη ρεμούλα, την  κλεψιά το ρουσφέτι, τη φοροδιαφυγή, το μέσον και όλες τις μάστιγες που πηγάζουν από την όποια εξουσία?

Η γερμανική νοοτροπία που τόσο υπεράνω της ελληνικής είναι δεν εμπόδισε το γερμανικό λαό να ακολουθήσει παμψηφεί και με όλες του τις δυνάμεις τη φασιστική ιδεολογία του Χίτλερ και σύσσωμος να συρθεί στο μεγαλύτερο παγκόσμιο έγκλημα έως σήμερα...

Ευτυχώς που δεν έχουμε την γερμανική νοοτροπία λοιπόν κύριοι....



ΥΓ

Για όσους αγνοείτε ή κάνετε πως αγνοείτε, οι Έλληνες αποτελούν τους σκληρότερα εργαζόμενους της Ευρώπης, σε περίπτωση που υποστηρίξετε πως οι φίλοι σας οι Ευρωπαίοι εργάζονται περισσότερο...



Χαιρετίσματα στον Αρτέμη!